Parhaat televisiot

Osto-opas television hankintaan: kokosimme yhteenvedon vuoden 2018 parhaista televisioista

Television valitseminen ei ole mikään yksinkertainen tehtävä. Mikäli olet elokuvaharrastaja, tämä näyttö saattaa olla paras ystäväsi seuraavien kuukausien tai jopa vuosien ajan. Monet meistä vaihtavat puhelinta kahden tai kolmen vuoden välein, mutta parhaat televisiot säilyvät olohuoneissamme reilusti pidempään. Laite on kallis hankinta ja haluamme saada rahoillemme paljon vastinetta. 

Television valinnassa tulee ottaa huomioon monta seikkaa, erityisesti koska televisioiden toiminnot kehittyvät jatkuvasti – oikean laitteen valinta ei olekaan aina helppoa. Upouudessa huippuluokan televisiossa voi olla niin paljon ominaisuuksia ja toimintoja, ettet osaa enää sanoa, mitä televisioltasi oikeastaan haluat. Suurimpien valmistajien pyrkiessä päihittämään kilpailijansa jatkuvasti vaihtuvilla ominaisuuksilla, voi kuluttajan olla vaikeaa pysyä mukana kehityksessä. 

Voit hankkia television, josta löytyvät kaikki uusimmat ominaisuudet ja toiminnot, mutta se ei ole välttämätöntä. Esimerkiksi Xbox One X ei tue Dolby Visionia, joten laitteen käyttäjän olisi turha satsata televisioon, josta kyseinen tekniikka löytyy.

Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

Yllä olevalta englanninkieliseltä videoltamme saat lisätietoja television ostoon liittyen.

Oletko jo hämilläsi? Älä huoli, me TechRadarilla olemme täällä auttaaksemme sinua. Oppaamme parhaimpiin markkinoilta löytyviin televisioihin auttaa sinua löytämään niin edulliset mallit kuin parhaat 4K-televisiotkin. Autamme sinua löytämään upean taulutelevision ilman, että sinun täytyy viettää tunteja vertaillen erilaisia ominaisuuksia keskenään. 

Mikäli etsit osto-opasta, joka on keskittynyt ainoastaan televisioihin, jotka tukevat uutta Ultra HD -resoluutiota, luethan oppaamme parhaista 4K-televisioista.

Mikäli et kuitenkaan vielä tiedä mitä etsit tai haluat kenties nähdä eri tasoisia vaihtoehtoja, olet oikeassa paikassa. 

Tässä on lyhyt listauksemme markkinoiden parhaista televisioista: 

  1. LG OLED C7
  2. Sony XBR-ZD9
  3. LG Signature Series OLED W7
  4. Samsung Q9F QLED
  5. Sony Bravia A1 OLED
  6. LG OLED E7
  7. Sony Bravia XE90 Series 
  8. LG OLED B7
  9. Philips 9002 OLED TV
  10. Sony Bravia XE93 Series

"Pitäisikö minun ostaa televisio nyt, vai odottaa seuraavaa mallia?"

Kuulemme usein saman kysymyksen. Kaiken muun teknologian tapaan myös televisiot kehittyvät vähitellen paremmiksi, joten todennäköisesti saat vuoden päästä nykyistä suuremman ja paremman television halvemmalla kuin tällä hetkellä.

Markkinoilla on ollut kuitenkin nähtävissä uudistusten tuulahdus, kun valmistajat ovat kiirehtineet omaksumaan uusia näyttötekniikoita – etupäässä Ultra HD:n, Wide Colour Gamutin ja HDR:än

Moni uuden sukupolven televisioista tukee jo kyseisiä tekniikoita, mutta asia on hyvä silti varmistaa uutta televisiota ostettaessa.

Ostajan on hyvä varmistaa, että televisio tukee uusimpia tekniikoita (esimerkiksi Ultra HD Premiumia), jottei laite aiheuta turhia pettymyksiä tulevaisuudessa.

Olet todennäköisesti kiinnostunut tietämään myös televisioiden tulevaisuuden ominaisuuksista. Tässä tapauksessa haluammekin mainita uuden HDMI 2.1 standardin, joka tukee 8k-videoita 60 fps -kuvataajuudella sekä 4K-videoita aina 120 fps -kuvataajuuteen asti. Tämän lisäksi uusi standardi mahdollistaa paljon uusia ominaisuuksia HDMI -liitännän kautta tapahtuvaan pelaamiseen.

Ominaisuus tulee olemaan käytännöllinen pelaajille, mutta mikäli et ole erityisen innostunut pelaamisesta, voit huoletta ostaa uuden television jo tässä vaiheessa. 

Tämän hetken paras televisio on LG OLED C7, joka on saatavissa sekä 55- että 65-tuumaisena. Televisio pääsi listamme kärkeen huiman suorituskykynsä ansiosta, joka takaa paremman kirkkauden ja valonsäätelyn kuin viime vuoden C6:ssa. Se tarjoaa kuvaelämyksiä hintaan, joka tekee OLED -näytöstä taloudellisesti järkevän vaihtoehdon huipputason LDC -näytöille. LG C7 onkin yksi vuoden 2018 houkuttelevimmista televisioista. 

LG:llä on myös kalliimpia ja paremmilla kaiuttimilla varustettuja malleja, kuten E7, G7 tai W7, mutta mielestämme C7 tarjoaa parhaan vastineen rahoillesi. 

Tänä vuonna on tarjolla myös muita harkitsemisen arvoisia OLED -televisioita, kuten Sonyn A1E OLED tai LG:n B7 ja W7. Mielestämme OLED C7:ssa on kuitenkin kilpailijoitaan parempi hinta-laatusuhde.

Lue koko arvostelu: LG OLED C7 (OLED55C7)

Olemme olleet odottaneet malttamattomasti XBR-65Z9D:n testaamista mallin julkaisusta asti. Televisio onnistuu nimittäin saavuttamaan HDR:än kirkkauden LCD-tekniikalla. Tämä on toteutettu kehittyneellä taustavalojärjestelmällä, joka tuo LCD-näytön ensimmäistä kertaa todella lähelle OLED-näytöistä löytyvää valonvoimakkuuden säätelyä. 

Tämä taustavalojärjestelmä muodostuu ruudun takaa löytyvistä yli 600 LED-valosta, jotka säätelevät yksittäin omaa valotasoaan. Innovatiivisen tekniikkansa ansiosta television kirkkaus ja värintoisto ovat uutta HDR-tekniikkaa hyödyntävien kilpailijoidensa tasolla.

Edistyneen LCD-tekniikan lisäksi Sonyssa on varustettu myös uudella X1 Extreme -suorittimella sekä viimeisimmällä versiolla luotettavasta Triluminos-tekniikasta, joka toistaa HDR-laitteista tutun intensiivisen ja eloisan värimaailman, vaikka katsoisit "tavallista" SDR-sisältöä. Sony ei yllä aivan suosikkimme LG C7:än tasolle, mutta ZD9 on tämän hetken paras LCD-televisio.

LG:n W7 OLED -mallissa on todella jotain erityistä. Se ei ole ainoastaan yksi ohuimmista televisioista, jonka olemme ikinä nähneet (2,75 mm), vaan myös yksi kauneimmista. 

Kun katsot televisiosta oikeanlaista sisältöä (tässä tapauksessa 4K:ta, HDR10:ta tai Dolby Visionia), laite pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Erittäin ohut muotoilu ei välttämättä olisikaan yksinään oikeuttanut LG:n uuden mallin kalliimpaan hintalappuun.

Laitteen ohut muotoilu, Dolby Atmos -äänentoisto, useiden HDR-formaattien tuki, magneetin avulla tapahtuva seinäkiinnitys sekä päivitetty WebOS 3.5 -käyttöjärjestelmä pitävät kuitenkin huolen siitä, että saat rahoillesi vastinetta. Tämä uskomattoman kaunis televisio ei ole aivan täydellinen (heikko liiketoisto, kallis hinta ja äänentoiston ongelmat), mutta pelkän kuvanlaadun puolesta televisio hakee tällä hetkellä vertaistaan.

Samsung KS9500

Vaikuttaa aivan kuin joku Samsungin televisioiden suunnittelutiimissä olisi katsonut 2001: Avaruusseikkailu -elokuvaa. 65-tuumainen Q9 on kuin elokuvan mysteerinen musta monoliitti tasaisilla etu- ja takaosillaan sekä lujatekoisilla ja kiillotetuilla päädyillään. Laite on kehitetty erityisesti Ultra HD HDR -toistoon ja tietäen Samsungin vahvan näytön HDR:än osalta, ei ole yllätys, että laite suoriutuu tästä erittäin hyvin. Vaikka laitteen kotikenttäetu on erityisesti HDR-tekniikassa, loistaa se myös SDR-sisältöjen toistamisessa.

Best TV

Mikäli LG:n OLED ei miellyttänyt silmiäsi, suosittelemme sinua tutustumaan Sonyn versioon. 

A1 OLED -sarja miellyttää kuluttajia kaikilla mahdollisilla tavoilla. Sen reunaton muotoilu on onnistuttu toteuttamaan kauniilla yhdistelmällä hienostuneisuutta ja dramaattisuutta. 

Upean näytön lisäksi laitteen äänentoisto on paljon voimakkaampi ja tehokkaampi kuin olisimme uskoneet. Kokonaisuuden paras osuus on kuitenkin ehdottomasti A1-sarjan äärimmäisen yksityiskohtainen, väkevällä kontrastilla varustettu ja eloisan värikäs kuvanlaatu. 

Nämä seikat todistavat epäilymme oikeaksi: OLED-tekniikan yleistyminen johtaa vain ja ainoastaan hyviin tuloksiin. 

Laitteen kallis hinta jättää sen kuitenkin LG:n mallien taakse listallamme.

LG OLED E6

Aloitettuaan vuoden 2017 OLED-kampanjansa upealla, mutta kalliilla OLED W7:llä, LG julkisti edullisemman hintaluokan television.

Mikäli päädyt edullisempaan malliin, joudut luopumaan W7:än uskomattoman ohuesta näytöstä sekä laadukkaasta kaiutinjärjestelmästä. OLED E7:än muotoilu on silti upea, Dolby Atmos -tekniikka takaa korkeatasoisen äänentoiston, LG:n webOS -käyttöjärjestelmä on mainio ja mikä tärkeintä, laite kykenee pitkälti vastaavaan kuvanlaatuun kuin kalliimpi W7. 

E7 OLED on kannattava hankinta edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle. 

Best TV

Mitä jos pidät Sonyn televisioista, muttet halua uutta A1 OLED:ia ja upea ZD9 on auttamattomasti hintahaarukkasi ulkopuolella? Suosittelemme tässä tapauksessa valmistajan XE90-sarjaa, joka on varustettu upealla 4K-kuvanlaadulla ja sulavalla LED taustavalojärjestelmällä. Rakastamme kuvanlaadun johdonmukaisuutta, värimaailman eloisuutta sekä HDR-kuvaa, jota katsoessa silmät eivät väsy normaaliin tapaan. 

Laitteen huonot puolet tuntuvat melko mitättömiltä, kun ottaa huomioon sen mainion hinta-laatusuhteen. Voimme siis hyvillä mieli suositella XE90:tä, sillä se ansaitsee ehdottomasti paikkansa listallamme.

LG OLED B6 deals

Olemme suositelleet jo muutamaa eri OLED-laitetta, mutta LG OLED B7 on niistä kaikkein edullisin vaihtoehto. 

LG ei ole kuitenkaan tinkinyt kuvanlaadusta edullisemman hintansa saavuttamiseksi, vaan leikannut lähinnä äänentoistojärjestelmästään. 

Tämä tekee B7:stä hieman hämmentävän. Teknisesti siitä löytyy tuki Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmälle, mutta käytännössä keskinkertaisesti toteutetut kaiuttimet eivät päästä järjestelmää oikeuksiinsa, eikä lopputulos ole kovin vaikuttava. 

Jos kuitenkin aiot käyttää televisiota laadukkaiden ulkoisten kaiuttimien kanssa, säästät oikeastaan rahaa, koska et joudu turhaa maksamaan television omista kaiuttimista. Saat sen sijaan kilpailijoita vastaavan kuvanlaadun huomattavasti edullisempaan hintaan.

Lue koko arvostelu: LG OLED B7

Best TV

Ei ole mikään salaisuus, että jokainen OLED-televisio käyttää LG:n näyttöpaneeleita. Ostitpa siis Sonyn, Philipsin, tai LG:n, jokaisen laitteen sisältä löytyvä OLED-paneeli on käytännössä sama. 

Philipsillä on kuitenkin ässä hihassaan muihin valmistajiin verrattuna. Valmistajalla on oma Ambilight-tekniikka, joka heijastaa televisiosta katsottavan ohjelman värit ympäröiviin seiniin luodakseen entistä vangitsevamman katselukokemuksen.

Lopputuloksena yhtiön lippulaivamalli, 9002, on tyrmäävän upea televisio. Lisäksi sen erinomainen P5-kuvankäsittely mahdollistaa LED-paneelin tehojen täyden hyödyntämisen. 

Mikäli päädyt tähän laitteeseen, maksat enemmän kuin LG:n edullisemmista malleista. Ambilight voi kuitenkin olla juuri se lisä, joka oikeuttaa tuohon lisähintaan. 

Lue koko arvostelu: Philips OLED 9002

sONY kd-75xd9405 DEALS

XE93:a on päivitetty viime vuoden mallista parilla tärkeällä tavalla. Ensimmäisenä on mainittava Sonyn uusi X1 Extreme -suoritin, joka on noin 40 % tehokkaampi kuin alkuperäinen X1 -suoritin. Uusi tekniikka skaalaa sisällön hyvin lähelle 4K-tarkkuutta. Kun tähän lisätään merkittävästi paranneltu äänijärjestelmä ja laajan värintoiston Sonyn Triluminos-tekniikka, XE93 näyttää suoriutuvan mainiosti kaikilla eri osa-alueilla.  

Lue seuraavalta sivulta mitä sinun tulisi ottaa huomioon uutta televisiota ostaessasi!!

Mitkä ominaisuudet ovat tarpeellisia? Mikä on paras LCD-televisio? Minkä kokoinen näyttö sopii parhaiten olohuoneeseesi? Mitä eroa on LCD- ja LED-televisioilla?

Vastaukset näihin kysymyksiin eivät ole aivan yksiselitteisiä. Itse asiassa uuden television ostaminen on hankalaa jopa asiaan perehtyneillekin, sillä myynnissä on niin monia eri merkkejä, ominaisuuksia, näytön kokoja, värejä ja tekniikoita.

Mikä siis olisi paras juuri sinulle, perheellesi tai asuntosi kokoon nähden? Tässä oppaassa käymme läpi kaiken, mitä sinun pitää tietää ostaessasi uuden television. 

Minkälaisia televisioita on olemassa?

Tarjolla on lukuisia näyttötyyppejä, jotka toimivat hieman eri tavalla tuottaen jokseenkin saman lopputuloksen. Jokaisessa tekniikassa on omat yksilölliset vahvuutensa ja heikkoutensa. Esittelemme tässä perusasiat, jotka ostajan kannattaa ottaa huomioon: 

LCD-televisiot: CCFL
Viime aikoihin asti kaikki LCD-televisiot olivat taustavalaistu CCFL-valotekniikalla. Tämä vanhaksi käyvä tekniikka on korvattu kalliimmissa laitteissa LED-tekniikalla, mutta vanhaa tekniikkaa näkee vielä joissakin halvemmissa malleissa.

LED-televisiot: Direct LED
LED-näyttö valaistaan suoraan näytön takaa löytyvien LED-valaisinten avulla. Tekniikka mahdollistaa hyvän kontrastin, sillä ledien kirkkautta saa säädeltyä yksitellen. Vaaleat alueet toistuvat siis aiempaa kirkkaampina ja tummat alueet entistä syvempinä. CCFL-laitteisiin verrattuna LED-televisioissa on myös alhaisempi virrankulutus ja laajempi värintoisto. LED -valojen kalliin asennuksen vuoksi, Edge LED -televisiot ovat käytännössä syrjäyttäneet Direct LED -televisiot. 

LED-televisio: Edge LED
Edge LED -televisioiden näyttö on valaistu ruudun reunoille sijoitetuilla LED-valoilla. Tämä järjestely mahdollistaa CCFL-laitteita ohuemman näytön ja paremman kontrastitason. Tekniikka ei yllä Direct LED -televisioiden kuvanlaatuun, mutta edullisemman hintansa vuoksi suurin osa LED-televisioista käyttää juuri Edge-tekniikkaa.

OLED-televisiot
OLED-televisioiden taustavalo luodaan johtamalla sähkövirtaa elektroluminesenssikalvon läpi. Tekniikka tuottaa huomattavasti laajemman väritoiston ja korkeamman kontrastin kuin muut näyttöteknologiat. Mikä parasta, sen ansiosta näytöistä voidaan tehdä myös erittäin ohuita ja kaarevia. OLED on tämän hetken johtava näyttötekniikka, vaikka ensimmäinen OLED TV lanseerattiin vasta vuonna 2014. Laitteet ovat edelleen kalliita valmistajien testatessa mihin kaikkeen tekniikka oikeastaan pystyy. Tähän päivään mennessä vain LG on onnistunut julkaisemaan täysikokoisia OLED-televisioita.

Quantum Dot

Quantum Dot
Samsungin Nanocrystal-suodatin perustuu Quantum Dot -teknologiaan, joka kykenee erittäin laajaan värintoistoon ja hyvään kontrastitasoon. Se pääseekin hyvin lähelle OLED-televisioiden kuvanlaatua. 

Plasmatelevisio
PDP (plasma-näyttöpaneeli) -televisiot käyttävät lasipaneeleja, joiden väliin on sijoitettu miljoonia pieniä jalokaasusekoituksella täytettyjä soluja. Solujen läpi johdetaan sähkövirtaa, joka saa ne tuottamaan valoa. Plasmatelevisioissa on LCD:tä parempi kontrasti ja väritarkkuus, mutta tekniikan toteutukseen vaaditaan vähintään 42-tuumainen näyttö ja suurin osa valmistajista on lopettanut sen tuottamisen. 

Kaareva näyttö
Osa valmistajista tekee kaarevalla näytöllä varustettuja televisioita. Vanhoista CRT-televisioista poiketen näyttö kaartuu sisään- eikä ulospäin. Tekniikan ansiosta jokainen kuvapiste on yhtä kaukana silmistäsi tuottaen nautinnollisemman lopputuloksen. Näyttötekniikassa on kuitenkin myös omat huonot puolensa, joista selkein on kapea katselukulma. Jos istut yli 40 astetta sivussa näytöstä, kaarevuus vaikuttaa selvästi kuvan muotoon. Tuolloin näet sen puolen kuvan liian lähellä ja kuvan keskiosa tiivistyy epäaidoksi.

Mikä resoluutio minun kannattaisi valita?

HD
HD-televisioita löytyy kahdella resoluutiolla. HD ready -laitteen tulee pystyä 720p-kuvanlaatuun ja näytön resoluutio on yleisesti 1366x768 pikseliä. Full HD -televisiossa on puolestaan korkeampi 1920x1080 pikselin resoluutio. Suosittelemme, ettet valitse enää televisiota, jossa on Full HD:tä heikompi resoluutio.

Ultra HD and 4K
Ultra HD:n 3840x2160 -resoluutio on tarkalleen neljä kertaa korkeampi kuin Full HD:ssa. Kuvanlaatu on siis parempi ja näytölle mahtuu myös enemmän sisältöä, kääntöpuolena sisältö vaatii nopeamman internet-yhteyden sekä enemmän tallennustilaa. 4K-televisioilla on tapana parantaa HD-sisällön taso lähelle Ultra HD:ta, mutta toistaiseksi striimauspalveluissa ei ole juurikaan 4K-sisältöä, joten YouTube on lähes ainoa suosittu alusta 4K-videoille.

Voit lukea tästä lisää 4K:sta.

HDR

HDR-teknologia saattaa hyvinkin olla televisioiden seuraava mullistava teknologia. Monista uusimmista Ultra HD -televisioista löytyvä uusi tekniikka tuo kuvaan hämmästyttävän visuaalisen tarkkuuden. Väitämme jopa, että HDR-videoon siirtyminen parantaa katselukokemustasi enemmän kuin vaihtaminen HD:sta 4K-kuvaan. HDR-valokuvien tapaan myös teknologialla toteutettu video laajentaa vaaleiden ja tummien sävyjen skaalaa ja tekee erityisesti tummista alueista selkeämpiä. HDR-tekniikan hyödyntämiseksi myös kaikki sisällöt täytyy kuvata samalla tekniikalla, sillä tekniikkaa ei pysty lisäämään kuvaan jälkikäsittelyllä. Se vaatii myös uudistettua TV-teknologiaa, sillä Samsung on tämän hetken ainoa valmistaja, joka valmistaa HDR-televisioita. Myös LG ja Sony pystyvät kuitenkin muokkaamaan nykyisen teknologiansa HDR-yhteensopivaksi.

Mitä muuta minun tulisi harkita?

Taulutelevision hankkiminen on suuri sijoitus, eikä valintaa tulisi tehdä kiireessä. Mikäli astut sisään lähimpään elektroniikkakauppaan ja nappaat mukaan ensimmäisen plasma- tai LDC -television, et tule saamaan parasta tarjousta, näyttöä joka sopii tarkoituksiisi tai muita laitteita, joilla kaiken eniten irti uudesta hankinnastasi. 

Koolla on väliä

Monet hankkivat television asuntoonsa sillä perusteella, että sen tulee täyttää sille varattu tila – tämä ei ole välttämättä järkevin peruste. Ohuesti muotoillut televisiot vievät usein paljon vähemmän tilaa kuin voisi kuvitella, joten voit päätyä tilanteeseen, jossa näyttö on kauempana katselupaikalta kuin oli tarkoituksena. Seurauksena kuva voi jäädä pienemmäksi kuin olit suunnitellut.

Voit siis huoletta hankkia hieman aiempaa suuremman teräväpiirtotelevision, vaikka katseluetäisyys säilyisikin samana. Uudet televisiot ovat niin tarkkoja, että niitä pystyy katsomaan luontevasti lyhyemmältäkin etäisyydeltä. HD-television ihanteellinen katseluetäisyys onkin 3-4 kertaa television korkeuden verran. Mitä tarkempi kuva on, sitä lähempää televisiota pystyy katsomaan.

Mitkä ominaisuudet ovat hyödyllisiä?

Ominaisuuksia on niin monia, että emme pysty käsitellä kaikkia niistä. Listasimme kuitenkin muutaman huomionarvioisen seikan.

Kuvien katselu: Mikäli omistat digikameran ja pidät valokuvaamisesta, kannattaa ehdottomasti valita televisio, jossa on paikka muistikortille tai USB-paikka kortinlukijalle, jotta voit esitellä kuviasi suurelta näytöltä.

Televisioita arvostellessamme kiinnitimme huomiota seuraaviin tekijöihin, joten suosittelemme sinua tekemään saman: 

Kontrasti: Kirkas valkoinen ei saa taittaa lainkaan vihreään, pinkkiin tai siniseen. Mustien kohtien pitäisi näyttää täysin mustilta, eikä kuluneelta, harmaalta, vihreältä tai siniseltä. 

Värit: Katso kuinka kirkkailta ja yhtenäisiltä värit näyttävät. Ovatko reunat hienovaraisia ja kuinka aidolta iho näyttää – erityisesti himmeässä valossa. 

Pienet yksityiskohdat: Kuinka laadukas kuvanlaatu on? Erottuvatko esimerkiksi puun lehdet kunnolla toisistaan?

Reunat: Tarkista näetkö "haamukuvia" tai rosoisuutta, erityisesti näytön reunojen lähettyvillä. 

Liike: Katso liikkuvia kohteita ruudulla. Näyttääkö kuva joltakin kohdin sumealta tai nykivältä?

Kuvanlaatu: Kokeile erilaisia asetuksia kuvanlaadun suhteen ennen kuin teet lopullisen päätöksen. Tehdasasetukset ovat harvoin parhaat päivittäiseen katseluun.

Sony Ultra HD

Entäs television ääni?

Jotta saisit parhaan äänentoiston televisiollesi, suosittelemme sinua liittämään sen surround-äänentoistojärjestelmään. Kaikilla ei kuitenkaan ole tilaa tai varaa hankkia niin montaa kaiutinta, joten listasimme tärkeimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon television kaiuttimia testatessa: 

Basso: Matalien äänten tulisi olla syviä, täyteläisiä ja ennen kaikkea tarkkoja. Basso ei saa aiheuttaa särinää tai viedä liikaa tilaa muilta ääniltä, mutta sen täytyy olla kuitenkin riittävän tehokas.

Ääni: Äänen tulisi kuulostaa tarkalta ja laaja-alaiselta, ei nasaalilta tai liian vaisulta. 

Diskantti: Korkeiden äänten tulisi kuulostaa puhtailta, kirkkailta ja pehmeältä myös kovaäänisissä kohtauksissa.

Äänikuvan leveys ja syvyys: Hyvät television kaiuttimet toistavat ääntä laitteen sivuille, eteen ja taakse luoden laajan ja yhtenäisen äänimaailman. 

Mitä miettiä ennen ostopäätöstä?

Kokosimme muutaman kysymyksen, jotka helpottavat valintaasi. Jokaisella ostajalla on yksilölliset tarpeet, mutta nämä tekijät auttavat sinua tekemään oikean päätöksen.

HD vai 4K?

4K-televisiot näyttävät upeilta. Vaikka aito 4K-sisältö on vielä harvinaista, hyvät laitteet muuttavat myös HD-kuvan parempilaatuiseksi. Jos et kuitenkaan ole ostamassa yli 65-tuumaista televisiota, Full HD:n pitäisi riittää tarpeeksi hyvin. 

Minkä kokoisen television tarvitsen?

Tämä riippuu täysin siitä, minkä kokoiseen huoneeseen olet hankkimassa television ja kuinka paljon rahaa olet varannut television hankintaan. Pidä mielessä, että hyvä pienempi televisio on usein parempi sijoitus kuin suuri, huonommilla ominaisuuksilla varustettu. 

Kuinka monta HDMI-liitäntää tarvitsen?

Olohuoneen televisiota varten suosittelemme vähintään kolmea HDMI-liitäntää. Mikäli haluat liittää digiboksin, pelikonsoleita sekä mahdollisia muita laitteita, nuo HDMI-liitännät ovat pian käytössä. 

Saako televisioon liitettyä vanhan, analogisen laitteeni?

Tarkista, että uudesta televisiostasi löytyy oikeanlaiset liitännät, mikäli haluat käyttää vanhempaa digiboksia, videonauhuria tai DVD-soitinta.

Aionko kiinnittää television seinälle?

Ensinäkin, sinun pitää varmistaa, että seinän rakenteet ovat tarpeeksi vahvat televisiollesi. Selvitä tämän jälkeen, onko haluamasi malli suunniteltu kiinnitettäväksi seinälle. Mikäli näin on, varmista kuuluuko kiinnitysosa pakkaukseen, vai pitääkö se ostaa erikseen. 

Aiotko liittää television kotiteatteriin?

Mikäli et aio liittää televisiotasi kotiteatteriin, täytyy laitteessa olla myös riittävän tasokas äänentoistojärjestelmä. Suosittelemme kiinnittämään huomiota, että televisio kykenee toistamaan ääntä riittävällä voimakkuudella ilman särinää. Keskity erityisesti siihen, miltä puheääni kuulostaa ja kuinka hyvä bassotoisto laitteessa on.

Kysymyksen voi kääntää myös toisinpäin. Jos aiot liittää television kotiteatteriin, on sinun tarpeetonta maksaa ylimääräistä television omista kaiuttimista. Oli valintasi kumpi tahansa, kehotamme panostamaan myös television äänenlaatuun, sillä se on lähes yhtä merkittävä osa katselukokemusta kuin itse kuva.

Mukavia ostohetkiä!



from TechRadar - Television news https://ift.tt/2JBJT7E
via IFTTT

0 التعليقات: